12.04.2020 г.

Светът на Леймърикс. 1.

         Оставаше само още един изпит и ако резултатът беше удовлетворителен, Леймърикс най-после щеше да се отърве от контуриращата го материя и да се превърне в Създател. Не че много го влечеше, но да си го кажем честно - материята в повечето случаи само пречеше. Въпросът беше как ще успее сам да се справи с изпита. Досега с тестовете му се получаваха нещата, най-вече защото съседът му по Q&A писта беше гений и успяваше да дублира мозъчните си вълни, което заблуждаваше изпитващия интелект, че получава отговори от него, и от Леймърикс.  Обаче този изпит беше практически. И Леймърикс беше сам срещу Снопът от Създатели. Светът на Леймърикс още не съществуваше, за това и той не беше наясно с релаксиращата и всичкооправяща сила на псувнята, поради което под генератора на микроимпулси в центъра на материята му се настани една необяснима тежест, която по-късно един конкретен вид щеше да нарече тревога. 
         Един от Създателите посочи на Леймърикс от къде да си вземе пакетчето с елементарни частици, помоли го да избере и подходящ реактив (първа стъпка от практическия изпит), което вече обърка нашият герой и след кратък размисъл той избра единствения съд, който не проблясваше истерично във всякакви цветове, а беше безкрайно и лепкаво черен. Така му се стори най-удачно. Създателят отведе Леймърикс до отреденото му за изпита пространство и цялото същество на младежа беше прободено от острата мисъл на изпитващия: " Животът, който трябва да създадеш, трябва да бъде устойчив, интелигентен, лесно репродуциращ се и не забравяй - покорен. Имаш налични всички суровини за биоформата, софтуерът трябва да създадеш сам." 
          Околните пространства избледняха почти до невидимост и Леймърикс се почувства ужасно сам. И гладен. Измисли си любимия обяд и не след дълго един психодрон се материализира пред него с няколко големи кутии. 
           "Даааааааа, ето ме и мен, създаващ Живот" - си помисли Леймърикс малко по-късно. После си помисли, че е по-добре първо да поспи, а после да създава, понеже почивката ражда шампиона. Което звучеше направо достоверно. Леймърикс превключи съзнанието си на режим покой и потъна в дълбок сън.

Няма коментари:

Публикуване на коментар