30.11.2020 г.

Мястото на чудесата

 Чудесата се случват в дълбините. На живота. На човеците. На света. Няма как да ти се случи чудо, докато се плацикаш в плитчините, заобиколен от повърхностни хора, които си избрал сам по собствените си повърхностни критерии. 

Няма как да знаеш кой обитава къщата, гледайки стените ѝ отвън. 

Толкова просто е, всъщност.

5 коментара:

  1. :) Чувал съм, че има чудеса, които са толкова своенравни, че се случват, точно когато всички обстоятелства сочат, че е невъзможно подобно нещо.
    ♡✿ Усмихнато утро и топъл чаен ден от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Добро утро :)
    Чудесата съвсем не са своенравни, те прекрасно знаят кога да си се случват, просто не са като хората и си имат свои алгоритми, непредвидими в повечето случаи за нас. И това е добре, точно защото идват неочаквано. А и иначе нямаше да са чудеса, все пак.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хмм, щом имат свой алгоритъм, значи могат да бъдат изучени. Мдаа, това е интересно.

      Изтриване
  3. ... Всъщност по-добре не. Имаш пълно право!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не знам. Луис Карол се е опитал да ги изучава. Обаче това, че науката е измислила обяснения за доста чудеса, не ги прави по-малко чудесни. Ето в идните дни например Юпитер и Сатурн ще приличат на Витлеемска звезда и това, че астрономите обясняват научно какво и как точно се случва, няма да намали красотата на явлението, нито усещането за магичност. Науката и чудесата са приятели, всъщност.

      Изтриване