3.01.2022 г.

Възможни истoрии

 Понеже ми се въртят разни мисли в главата, ама за сега са само мисли, не са се свързали в читав текст, просто ще ги оставя тук. Подозирам, че и така ще си останат - нахвърляни отгоре-отгоре, но поне няма да ги затрия като всичко останало.

Еволюцията продължава. Както и обратния на нея процес. И скоро (какво значи скоро според еволюцията е отделен въпрос) човечеството ще се раздели на три раси:

- познатият ни homo sapiens sapiens, като това ще бъде най-голямата група, и най-примитивната, тази, за която най-съществени са "онези три неща";

- homo cogitandum - това заглавие аз го измислих и не знам има ли такъв израз в латинския (обаче звучи някак си достоверно). Това ще е групата на мислещите хора, които не ги е страх да ползват мозъците си;

- и накрая - homo divinum (което също си измислих и не знам вярно ли е) - божественият човек, човекът, който създава. Това ще е групата на творците. Не на онези, които възпроизвеждат, а именно на създаващите.

Имам три сценария на развитие (за сега, знам, че са повече всъщност).

1. Примитивите унищожават другите раси, защото са маса и това ги прави силни. Както и факта, че са първични и оттам - агресивни. 

2. Мислещите подчиняват другите в някакъв вид робство, щото що да не.

3. Божествените се изнасят на друга планета, понеже им е писнало от троглодити.

И понеже вече ме мързи да пиша, спирам.

3 коментара:

  1. хахаха..чудесно - дано само отлетят навреме

    ОтговорИзтриване
  2. За съжаление деволюцията е по-бърза от еволюцията и вероятността протохюманите да унищожат останалите е по-голяма.

    ОтговорИзтриване
  3. но можем да отговаряме поне за себе си

    ОтговорИзтриване